Der er mange fordele ved at dyrke yoga, både på det fysiske og det psykiske plan. På det fysiske plan opbygges og smidiggøres dine muskler, bindevæv og led,  du forbedrer din koordinations- og balanceevne, og du lære at afspænde kroppen og kunne slappe af. Derudover stimuleres dine indre organer, din blodcirkulation og iltoptagelse forbedres, og du vil opleve fornyet energi og overskud.

På det psykiske plan styrker yogaen din mentale balance. Du opnår øget evne til koncentration og skærpelse af dit fokus. Yoga hjælper dig til at kunne skrue ned for tankerne og skaber mental klarhed og ro i sindet.

For yogi’er (folk der dyrker yoga) er det fysiske og det mentale uløseligt forbundet, og kropsbevidsthed er altafgørende for indre harmoni og balance.

Yoga- og åndedrætsøvelser, meditation og afspænding hjælper dig til at træne og styrke din kropsbevidsthed, så kroppen bliver din medspiller og ven, der kan hjælpe dig til at træffe de rigtige valg og gøre dig opmærksom på ubalancer og spændinger. 

Yogaens overordnede mål er at opnå kontrol over sindet. Ofte er vi kontrolleret af vores følelser og tanker, og kan have svært ved at se, hvordan vi kan føle, tænke eller handle anderledes end det vi gør. Gennem yoga- og åndedrætsøvelser, meditation og afspænding kan du få hjælp til at styre og eventuelt ændre negative tankemønstrer og handlinger, således at du kan være tilstede nu og her, mærke din egen indre styrke og glædes ved livet.

Undervisningen indeholder afspænding, yoga – og åndedrætsøvelser og lettere meditation. Læs endvidere under de enkelte holdbeskrivelser.   

                                            Yoga giver dig muligheden for at udvikle:

- øget kropsbevidsthed

- en bedre og sundere kropsholdning

- et bedre og sundere brug af åndedrættet

- mere smidighed

- bedre evne til at fokusere

- større oplevelse af centreret- og afbalancerethed

- mere energi og livsglæde

- en bedre søvn

- hjælp til forebyggelse og håndtering af stress, depression og udbrændthed

 

Yoga har positiv indflydelse på både vores organer, muskler, bindevæv, kredsløb og nervesystem, og der er derfor mange fordele forbundet med at dyrke yoga wink