Jeg hedder Gitte Perch Elholm, er 45 år, gift og bosat på Kegnæs. Jeg er uddannet yoga-lærer i 2012 fra      Samahita Retreat i Thailand/koh Samui; under ledelse af Paul Dallaghan - www.samahitaretreat.comsamt uddannet yoga-lærer fra The International Sivananda Yoga Vedanta Center i Indien/Kerala i 2017 - www.sivananda.org 

 Udover at praktisere og undervise i yoga, er jeg uddannet cand.pæd.pæd.psyk og arbejder som familiebehandler og psykologisk konsulent på Familiecentret Sønderborg.

 Oprindelig er jeg uddannet folkeskolelærer og har i 10 år arbejdet på Eckersberg Friskole; både som lærer, vice-leder og leder. Men stress/udbrændthed/depression medførte at jeg måtte tænke i nye baner, og her blev yoga et vigtigt og uundværligt redskab, der hjalp mig tilbage på benene igen.

I mange år havde jeg holdt mig i form både fysisk og psykisk igennem puls-træning som fx løb, aerobic og fitness-træning. Men da kroppen sagde fra, blev jeg tvunget til også at lære at restituere og slappe af, og mærke kroppens behov for også at hvile, fremfor primært at være i aktivitet. Yogaen hjalp mig til øvet kropsbevidsthed på et langt dybere plan end hvad jeg tidligere havde haft.

Fortsat den dag i dag hjælper yogaen mig med at holde balancen, trække vejret ordentligt og forblive centreret og smidig i både krop, sind og ånd;-)

Da jeg på egen krop har mærket effekten af at praktisere yoga, blev det et selvfølgeligt ønske at være med til at videregive denne form for viden og praksis, og hjælpe andre til at genfinde balancen eller optimere deres generelle trivsel og velbefindende. Yoga kan sagtens stå alene, men kan med god effekt også kombineres med andre fysiske træningsformer. 

 Yoga er meget mere end blot fysisk træning, fordi man i yoga-øvelserne arbejder på flere planer. Når vi udfører yoga-øvelser arbejder vi både med vores fysiske, psykiske og mentale tilstande.

 I virkeligheden er yoga en filosofi, hvoraf selve yoga-øvelserne, der kaldes asanas, blot er en lille del.

 Men uanset om man kender til den bagvedliggende filosofi eller ej, så virker yoga-øvelserne på både krop, sind og sjæl.

                                                                                                                   Begge yoga-uddannelser er internationalt anerkendt (TTC).


Jeg sørger for fortløbende at udvikle min praksis og var i efteråret 2017 på et utroligt inspirerende kursus: "Yoga og livet" hos Simon Krohn. Simon Krohn er en af Danmarks bedst uddannede yoga-undervisere.

I 2011 begyndte jeg på den individuelle terapeutuddannelse på Institut for Gestaltanalyse ledet af Niels Hoffmeyer og Birthe Jacobsen. Jeg blev færdiguddannet individuelterapeut i maj 2013.

Uddannelsen er en god blanding af teori og praksis, med den grundlæggende antagelse, at man kun bliver en god terapeut, hvis man arbejder med sig selv og bliver bevidst om egne indre objekter, forsvar, samt blinde- og smertefulde punkter etc.

Teorierne der primært ligger til grund for det terapeutiske arbejde er:

- Kognitiv terapi

- Gestalt terapi

- Klientcentrede terapi

- Objektrelationsteorierne

- Eksistentiel psykologien

I november 2014 begyndte jeg på den 2-årige par- og gruppeterapeutiske uddannelse på IFUAM, der er under ledelse af Arne Jacobsen og Bodil Mikkelsen. Jeg afsluttede min psykoterapeutiske uddannelse i 2016, og er nu certificeret psykoterapeut og medlem af Dansk Psykoterapeutforening: https://psykoterapeutforeningen.dk